Peter Thiel-Backed Layer1 Ansökan om patentintrång

Layer1 Technologies, ett Texasbaserat Bitcoin-gruvföretag, står inför en patentintrångsansökan som inlämnats av Lancium, ett datacenters energihanteringsföretag, visar offentligt tillgängliga domstolsdokument.

Lancium anklagar Layer1 för att ha åsidosatt sin patenterade teknik för att anpassa datacentrets strömförbrukning. Specifikt påpekade käranden användningen av sitt patent på Layer1s „efterfrågesvar“ -modell som möjliggör avstängning av Bitcoin Revolution gruvverksamheten och återlämnar kraften till nätet när det finns hög efterfrågan.

Det mest varierande publiken hittills på FMLS 2020 – där finans uppfyller innovation

Detta gör att företaget kan gruva med el under låga krävande timmar och därmed minska driftskostnaden betydligt genom att ta emot billig el.

„Vi är den första belastningen endast CLR och vi är dedikerade till att stärka Texas ‚och landets nät,“ sa Lanciums vd Michael McNamara i ett officiellt uttalande. ”Vi utvecklade och fortsätter att utveckla och skydda vår revolutionerande teknik. Vi kommer också aggressivt att försvara denna immateriella egendom. ”

Det Texasbaserade mjukvaruföretaget beviljades patentet i mars i fjol. Enligt domstolens inlämnande varnade Lancium gruvföretaget för eventuell patentintrång i maj, men fick inget svar.

Företaget söker nu skadestånd motsvarande den avsiktliga överträdelsen, tillsammans med ett permanent förbud för att förhindra ytterligare kränkningar.

Layer1 stöds av miljardärsinvesteraren och Paypal-grundare Peter Theil . Gruvföretagets verksamhet är koncentrerad till de västra distrikten i Texas.

Kommersialisering av Bitcoin-gruvdrift

Samtidigt blir cryptocurrency gruvindustrin mycket konkurrenskraftig med fokus för stora företag inom gruvdrift Bitcoins. Även om Kina dominerar industrin, kommer många stora gruvgårdar också att byggas upp i Nordamerika.

Förra veckan rapporterade Finance Magnates om Marathons $ 23 miljoner kontrakt med Bitmain för att ta emot 10 500 Antminer S-19 Pro som kommer att göra det till ett av de största Bitcoin-gruvföretagen på kontinenten.